Johan & Camillas Blogg

Johan & Camillas Blogg

Entourage första tävling

BloggPosted by camilla Sat, June 09, 2012 17:41:39

Idag gjorde Entourage debut i sin första tömkörningstävling, och hansmiley var så duktig! Det var Sörmlands hästavelsförbund som hade arrangerat utställning och då har de även några ridklasser, tömkörning och körning med vagn.

Det var bara två tävlande i klassen, för seniorer, då en deltagare hade strukit sig, men det var ju helt och hållet för träningens skull vi deltog. Den andra deltagaren var en 4-årig Welsh som även deltog i kur-klassen i körning. Entorurage var så duktig, han vinglade lite på kortsidorna(men han är endast 3 år) men i övrigt så var han lydig och gick i form i princip hela tiden. Ffa har han fått betydligt bättre framåtbjudning, vilken tidigare varit lite halvdan.

Domaren resonerade och bestämde sig sedan för att vi skulle få 1:a pris, yippie! Jag var helt säker på att 4:a åringen skulle vinna, den har ett helt års ytterligare utbildning, så man kan inte vara annat än nöjd. Fick riktigt bra omdöme och att han såg så lovande ut för sin unga ålder och att han sköter sig så himla bra fast så mycket annat händer omkring honom. Riktigt roligt att få veta att jag jobbat helt rätt under de månader jag haft honom hemma.

Nu åker Entourage på välbehövlig vila där han får lite umgänge med jämnåriga kompisar istället för 'de två tanter' han annars kamperar ihop med smiley