Johan & Camillas Blogg

Johan & Camillas Blogg

Valpar och tidigare valpar

BloggPosted by johanochelsa.se Sun, September 07, 2014 17:12:22
Oj vad det var länge sedan det hände något på denna blogg...

Den 2/9 födde Pim 5 st valpar (e. Random Sod - SM-vinnare i vallning deltagare i World Trial)), 1 tik och 4 hanar. Två hanar är bruna (!) och övriga tre är idag svarta men någon av dem kan säkerligen bli trefärgad, det är lite tidigt än så länge att se vad det kan resultera i.

Pim har tidigare en kull med Taddymoor Joe, så denna kull är nära besläktad då Random Sod har samma pappa. Vi själva, som har två kvar från den första kullen och andra vaplköpare visade sig vara väldigt nöja med kombinationen :-).

En liten kort sammanfattning över den 2½ år gamla kullen:

- Per idag är 4 st godkända vallhundar (Boogi, Plenty, Nässla och Hippo)
- Boogi är kvalad till Unghundscupen och har tagit flera placeringar i IK-2
- Både Nap Jr och Hippo har 2:a pris i IK-1
- TioNioSju Vivi har haft enastående framgångar i agility och som jag förstår är hon SM klar till 2015. Vivi har tagit många segrar på sin snabbhet och blev svensk champion i både hopp och agility tidigare i somras.

Hundarna har visat sig vara rätt så föriga och lättkörda. De har inte varit röjiga med inrusningar som unghundar, med bitningar, i den tidiga vallträningen. Det krävs en del jobb med träning av tempoväxlingar, med i övrigt bra och snabba flanker men som kan bli lite långa. De har ett milt och trevligt temperament.
De numera vuxna hundarna har visat sig vara extremt keliga med mycket närkontakt, lite mer än normalt skulle jag säga, och det är mycket mysstunder i soffan :-) numera.

Uppfödda i hemmiljö.


Bilder på de små:

Tävling mm

BloggPosted by johanochelsa.se Tue, June 19, 2012 18:37:39
Tjo och hej nu har vi varit i Söderala och tävlat. Vi åkte på söndags morgonen för att vara framme till 9.30 senast.

Vi tycker om fåren där, de brukar vara ganska flyktiga och lättstyrda men i år visade de en liten annan sida också. Pim gjorde ett uselt hämt (32p) men bättrade sig och vi hamnade på en 7:e plats med 76 poäng. Camilla fick en riktig skitflock. Utställarhunden hade jätteproblem och fick knappt fram flocken. Camilla skickade vilja och hon fick backa flocken i en stor banan ned mot pinnen. Domaren gav Camilla en omstart. Den rundan gick det betydligt bättre med i början.Vilja ledde klart över Pim fram till halva fösningen. där tog det tvärstopp. Vilja var helt slut. Camilla tragglade och trixade lite för att få igång flocken men poängen tog slut.

Tävlingen var välordnad och det bjöds på en hel del fina rundor.'

T.e.x

Nisse Agerbjer med Nisses Ted, Karin Mörling med Cmm´s Cid (Efter TioNioSju Mel) samt Annika Öman med Cmm´s Cream.

Några bilder

Vilja

Vilja

Cmm´s Cid

Innan jag satt mig här och skrev idag så var jag ute med hundarna. Korna var i fel ände av hagen idag, det är bara att konstatera :)

// Johan

Äntligen lite värme

BloggPosted by johanochelsa.se Sun, May 20, 2012 19:08:24
Nu är det äntligen lite varmt ute. Har tagit lite nya bilder på hundarna som jag lägger ut här. Av någon anledning så fastande inte alla hundar på bild men här är alla utom Bridge, Elsa och chippo.

Elo

Elvis

Hippo

Nap

Pim (sömnig)

Vilja

Valpar Valpar Valpar

BloggPosted by johanochelsa.se Sun, April 08, 2012 15:48:18
Efter en snöig långfredag så har vädret blivit betydligt bättre. Vi har tagit lite nya bilder på valparna.

De som fortfarande finns att tinga.

Mitya

Nässla

Plenty

Elvis

Vallning

BloggPosted by johanochelsa.se Sun, February 14, 2010 17:58:19
Har varit på Färingsö och haft kurs. Kul som vanligt och Kelpisarna är duktiga. Extra roligt var det att köra Jinn för första gången. Hon verkar öppen och villig att göra rätt. Hon kommer att bli bra bara hon får lite tid på sig. // johan

Och nu är de åtta

BloggPosted by johanochelsa.se Mon, February 08, 2010 19:24:17

I början av denna månad(februari) så kom Jinn tillbaka till oss. Hon passade inte riktigt på Forsa Gård så vi köpte tillbaka henne så att Anders får plats för något som passar bättre.

Här är de då alla tre i familjen Fan. En gosestund i soffan, Jinn är den som ligger i mitten. //johan

Jul

BloggPosted by johanochelsa.se Thu, December 24, 2009 10:37:54


Tävling åter igen

BloggPosted by johanochelsa.se Sat, September 05, 2009 19:02:23
Så då har vi varit i Odensviholm. Camilla tävlade Elo och Vilja på Vp och jag skulle tävla Bridge och Kay på IK1.


Upp halv 6 och iväg halv 7 när allt hemmavid var klart. Frukost på vägen och framme i Odensviholm vid kvart i 9. Vp gick först och det såg ganska bra ut om hundarna kunde hålla sig i skinnet och inte trycka på för mycket. Camilla gick ut som nr 3. Elo skickades ut på ett höger hämt och gjorde ett riktigt fint race. Inga misstag och en bra fålla. 88 p och godkänd. Kanon Camilla! Viljas tur som nr 7. Ytterligare ett höger hämt. Lite tungt i upptaget men sedan riktigt bra 82och p och godkänd. Suveränt. Bra handling i båda racen och hundar som lyssnar hela banan runt.


Efter lite ombyggnation och prisutdelning i Vp:t så drar IK1 igång. Lite springigare djur och öppen fålla i drag riktningen så till en början ut att gå bra men vart efter så blev fållan bara svårare. Några bra rundor blir det innan jag går ut som nr 10 med Kay. Åt vilket håll skall jag skicka inget håll var givet så det fick bli höger. Kay går iväg ganska tight stannar och frågar (pust inte rakt på iaf) hon får en ny högervissla och fortsätter. Öppnar upp lite och kommer runt. Sedan är det full fart. hon tar ligg kommandona men klarar inte flanken runt mig då fåren kommer lite långt bort. Kay kommer in bakom och emellan inget bett men iaf. Föraren Bryter.


Går ut som sista start med Bridge fåren är lätta i upptaget så jag vill ställa ut henne ordentligt. Bridge blir lite tveksam, det finns inte plats. Jag skickar om och hon går iväg. Öppnar upp fint för ett bra hämt. Efter hlva utgången så försvinner hon ned bakom en sänka på fältet och dyker inte upp igen. Hon har hitta utställningsfållan med massa får i. Utställarna pekar och jag förstår var hon är. Kallar in och stannar henne på krönet. Skickar om och hon går på rätt flock. Hyfsat upptag men sedan full fart mellan stoppen. Skaplig vändning runt mig och en halvhyfsad försning. Avslutar med en bra fålla och en bra delning. Vi tappar nog halva hämtet men fick 65p iaf. nöjd knappast men absolut inte missnöjd. Kay är ju en chansning att köra varje gång och Bridge ja hon ska få mer träning vad gäller tempo mm. // Johan

Next »