Johan & Camillas Blogg

Johan & Camillas Blogg

Uppdatering (!!!)

BloggPosted by camilla Mon, May 22, 2017 13:53:14

Blev påmind av en valköpare om att vi har en blogg ;-), vilket både Johan och jag förträngt. Bara av den anledningen så passar jag på att göra en uppdatering i och med att Nässla fått 5 valpar, som denna vecka blir leveransklara.

Samtliga (3+2) är trefärgade, mer eller mindre. Samtliga är betydligt mer föremålsintresserade än valparna i tidigare kullar. Pappa är Lantställets Edo, som är rikligt meriterad trots sina unga år.

Ovan ses hanen Ten(nis) och tiken Tchi.

Valpträff

BloggPosted by camilla Mon, August 06, 2012 15:00:18

Dags för valpträff med bra uppslutning. Tre av valpägarna kunde inte komma, till största delen beroende på avståndet. Men vi som var där hade några trevliga timmar, där vi fikade och diskuterade våra hundar, givetvis.

Det fanns tillfälle att prova på vallning, några gjorde det för första gången. De hundar som träffat får tidigare var lite mer intresserade.

En gruppbild på deltagarna, från vänster; Lena med Nap Jr, Camilla med Hippo, Sofia med Daisy, Michaela med Vivi och Nisse med Boogi.

Historisk...

BloggPosted by camilla Mon, July 30, 2012 09:05:31

Nu har det hänt som jag inte trodde var möjligt. Det hände i Granbergsdal, Karlskoga 2012-07-28 ( http://vallreg.svak.se/t_calendar.php?MENUSELECT=3&TAVLING=5488&RESULT=1 )

Vilja har vunnit sin första IK-1!!!Helt fantasiskt, det har ingen AK lyckats med. Hon fick 86 poäng och tog sitt andra 1:a pris, det är hon också väldigt ensam om, än så länge.... Det är inte så vanligt att en Kelpie vinner en IK-1 överhuvudtaget så bland våra hundar får nog Vilja årets 'bragdmedalj' redan nu, iaf om jag får bestämma smiley.

Säsongen inleddes inte direkt lysande, så jag började se denna säsong mer som ett mellansäsong, desto mer överraskande var detta otroliga resultat. Med 29 starter i startfältet och djur som krävde hundar med en avspänd attityd så passade dessa får Vilja helt perfekt, jag kände verkligen att hon gillade dessa djur som hon greppade så fint.

Dagen efter ställde jag också upp och Vilja gjorde en bra runda då också, fållan som gjordes före delningen (ändrat från dagen innan) blev strulig och tog tid och när jag precis skulle sätta igång med delningen så var tiden slut. Fick 76 poäng och hamnade på en 8:e plats. Vi var iaf dagens bästa Kelpie smiley.

Semester

BloggPosted by camilla Sun, July 15, 2012 13:59:46

Vi har varit ute på äventyr och passat på att valla och bada, det var härligt verkade samtliga tycka. Någon enstaka 'badkruka' fanns det dock smiley

Tror Bridge försöker dränka Vilja...

Nap Jr hjälper till, eller nåt...

Vilja överlevde dock det försöket

Många hundar var det...

SVAKs styrelse

BloggPosted by camilla Tue, July 03, 2012 08:25:31

Om ngn är riktigt bra på att teckna så har jag en massa uppslag till en bra serie. Antingen ska den heta 'Super-styrelsen' eller 'Larrys lekstuga'.

Entourage första tävling

BloggPosted by camilla Sat, June 09, 2012 17:41:39

Idag gjorde Entourage debut i sin första tömkörningstävling, och hansmiley var så duktig! Det var Sörmlands hästavelsförbund som hade arrangerat utställning och då har de även några ridklasser, tömkörning och körning med vagn.

Det var bara två tävlande i klassen, för seniorer, då en deltagare hade strukit sig, men det var ju helt och hållet för träningens skull vi deltog. Den andra deltagaren var en 4-årig Welsh som även deltog i kur-klassen i körning. Entorurage var så duktig, han vinglade lite på kortsidorna(men han är endast 3 år) men i övrigt så var han lydig och gick i form i princip hela tiden. Ffa har han fått betydligt bättre framåtbjudning, vilken tidigare varit lite halvdan.

Domaren resonerade och bestämde sig sedan för att vi skulle få 1:a pris, yippie! Jag var helt säker på att 4:a åringen skulle vinna, den har ett helt års ytterligare utbildning, så man kan inte vara annat än nöjd. Fick riktigt bra omdöme och att han såg så lovande ut för sin unga ålder och att han sköter sig så himla bra fast så mycket annat händer omkring honom. Riktigt roligt att få veta att jag jobbat helt rätt under de månader jag haft honom hemma.

Nu åker Entourage på välbehövlig vila där han får lite umgänge med jämnåriga kompisar istället för 'de två tanter' han annars kamperar ihop med smiley

Hippo

BloggPosted by camilla Mon, June 04, 2012 09:48:44

I tisdags så blev lilla Hippo påsprungen av en annan hund, han voltade och visade lite hälta strax efteråt, men som avklingade helt. Morgonen därpå ville inte Hippo stödja på benet och det var ordentligt svullet kring armbågen. Tempen visade 40.8, så det blev en akut resa till veterinären då allmäntillståndet inte var så bra, minst sagt.

Efter en kort undersökning, där veterinären befarade en fraktur, så fick jag invänta röntgen. Ingen sådan skada kunde påvisas, så benet rakades och man kunde konstatera en tidigare bitskada, som troligtvis orsakat denna kraftiga böld.

Hippo behandlades och fick dränage. Hämtade hem honom på kvällen, då han var relativt pigg och glad igen.

Det är trots allt bra att ha en försäkring som ersätter, annars så skulle jag ha pyntat drugt 13 000:-. Nu fick jag betala ca 4000:- av detta själv, men trots allt tycker jag det är sanslöst kostsamt....

Tävlat

BloggPosted by camilla Fri, May 18, 2012 10:09:15

Årets första tävlingsdebut är avklarad, både för mig och Johan. Vi var iväg på en IK-1:a i Sandviken förra helgen.

Johan hade med sig både Pim och Bridge. Bridge gjorde dagens bästa runda som resulterade i 95 p och ett 1:a pris. Pim gjorde också en bra resultat med 80p. Jag och Vilja gjorde däremot familjens bottennoteringsmiley med 57 p. Utgången var riktigt bra, men resten av rundan var Vilja dåligt fokuserad och jag kände inte alls igen hennes beteende. Jag var väldigt förundrad, för hon har gått riktigt bra på träning. Dock tror jag att fått en förklaring, iaf delvis, då hon visar sig vara skendräktig. Vilja går under benämningen 'tuttlisa' för man skulle kunna tro att hon har valpar... Jaja, bara å ta nya tag.

Igår åkte vi norr om om Uppsala, igen, för att meritera Pim på nöt. Pim jobbade riktigt fint och hon fick 87 p (av 100) och är därmed både får- och nötmeriterad. Pim var lite mentalt trött slutet banan. Djuren krävde bra djurhantering, annars så splittrades flocken.

Nästa smileykanske....

Next »