Johan & Camillas Blogg

Johan & Camillas Blogg

Uppdatering (!!!)

BloggPosted by camilla Mon, May 22, 2017 13:53:14

Blev påmind av en valköpare om att vi har en blogg ;-), vilket både Johan och jag förträngt. Bara av den anledningen så passar jag på att göra en uppdatering i och med att Nässla fått 5 valpar, som denna vecka blir leveransklara.

Samtliga (3+2) är trefärgade, mer eller mindre. Samtliga är betydligt mer föremålsintresserade än valparna i tidigare kullar. Pappa är Lantställets Edo, som är rikligt meriterad trots sina unga år.

Ovan ses hanen Ten(nis) och tiken Tchi.

Valpar och tidigare valpar

BloggPosted by johanochelsa.se Sun, September 07, 2014 17:12:22
Oj vad det var länge sedan det hände något på denna blogg...

Den 2/9 födde Pim 5 st valpar (e. Random Sod - SM-vinnare i vallning deltagare i World Trial)), 1 tik och 4 hanar. Två hanar är bruna (!) och övriga tre är idag svarta men någon av dem kan säkerligen bli trefärgad, det är lite tidigt än så länge att se vad det kan resultera i.

Pim har tidigare en kull med Taddymoor Joe, så denna kull är nära besläktad då Random Sod har samma pappa. Vi själva, som har två kvar från den första kullen och andra vaplköpare visade sig vara väldigt nöja med kombinationen :-).

En liten kort sammanfattning över den 2½ år gamla kullen:

- Per idag är 4 st godkända vallhundar (Boogi, Plenty, Nässla och Hippo)
- Boogi är kvalad till Unghundscupen och har tagit flera placeringar i IK-2
- Både Nap Jr och Hippo har 2:a pris i IK-1
- TioNioSju Vivi har haft enastående framgångar i agility och som jag förstår är hon SM klar till 2015. Vivi har tagit många segrar på sin snabbhet och blev svensk champion i både hopp och agility tidigare i somras.

Hundarna har visat sig vara rätt så föriga och lättkörda. De har inte varit röjiga med inrusningar som unghundar, med bitningar, i den tidiga vallträningen. Det krävs en del jobb med träning av tempoväxlingar, med i övrigt bra och snabba flanker men som kan bli lite långa. De har ett milt och trevligt temperament.
De numera vuxna hundarna har visat sig vara extremt keliga med mycket närkontakt, lite mer än normalt skulle jag säga, och det är mycket mysstunder i soffan :-) numera.

Uppfödda i hemmiljö.


Bilder på de små:

Valpträff

BloggPosted by camilla Mon, August 06, 2012 15:00:18

Dags för valpträff med bra uppslutning. Tre av valpägarna kunde inte komma, till största delen beroende på avståndet. Men vi som var där hade några trevliga timmar, där vi fikade och diskuterade våra hundar, givetvis.

Det fanns tillfälle att prova på vallning, några gjorde det för första gången. De hundar som träffat får tidigare var lite mer intresserade.

En gruppbild på deltagarna, från vänster; Lena med Nap Jr, Camilla med Hippo, Sofia med Daisy, Michaela med Vivi och Nisse med Boogi.

Historisk...

BloggPosted by camilla Mon, July 30, 2012 09:05:31

Nu har det hänt som jag inte trodde var möjligt. Det hände i Granbergsdal, Karlskoga 2012-07-28 ( http://vallreg.svak.se/t_calendar.php?MENUSELECT=3&TAVLING=5488&RESULT=1 )

Vilja har vunnit sin första IK-1!!!Helt fantasiskt, det har ingen AK lyckats med. Hon fick 86 poäng och tog sitt andra 1:a pris, det är hon också väldigt ensam om, än så länge.... Det är inte så vanligt att en Kelpie vinner en IK-1 överhuvudtaget så bland våra hundar får nog Vilja årets 'bragdmedalj' redan nu, iaf om jag får bestämma smiley.

Säsongen inleddes inte direkt lysande, så jag började se denna säsong mer som ett mellansäsong, desto mer överraskande var detta otroliga resultat. Med 29 starter i startfältet och djur som krävde hundar med en avspänd attityd så passade dessa får Vilja helt perfekt, jag kände verkligen att hon gillade dessa djur som hon greppade så fint.

Dagen efter ställde jag också upp och Vilja gjorde en bra runda då också, fållan som gjordes före delningen (ändrat från dagen innan) blev strulig och tog tid och när jag precis skulle sätta igång med delningen så var tiden slut. Fick 76 poäng och hamnade på en 8:e plats. Vi var iaf dagens bästa Kelpie smiley.

Semester

BloggPosted by camilla Sun, July 15, 2012 13:59:46

Vi har varit ute på äventyr och passat på att valla och bada, det var härligt verkade samtliga tycka. Någon enstaka 'badkruka' fanns det dock smiley

Tror Bridge försöker dränka Vilja...

Nap Jr hjälper till, eller nåt...

Vilja överlevde dock det försöket

Många hundar var det...

SVAKs styrelse

BloggPosted by camilla Tue, July 03, 2012 08:25:31

Om ngn är riktigt bra på att teckna så har jag en massa uppslag till en bra serie. Antingen ska den heta 'Super-styrelsen' eller 'Larrys lekstuga'.

Tävling mm

BloggPosted by johanochelsa.se Tue, June 19, 2012 18:37:39
Tjo och hej nu har vi varit i Söderala och tävlat. Vi åkte på söndags morgonen för att vara framme till 9.30 senast.

Vi tycker om fåren där, de brukar vara ganska flyktiga och lättstyrda men i år visade de en liten annan sida också. Pim gjorde ett uselt hämt (32p) men bättrade sig och vi hamnade på en 7:e plats med 76 poäng. Camilla fick en riktig skitflock. Utställarhunden hade jätteproblem och fick knappt fram flocken. Camilla skickade vilja och hon fick backa flocken i en stor banan ned mot pinnen. Domaren gav Camilla en omstart. Den rundan gick det betydligt bättre med i början.Vilja ledde klart över Pim fram till halva fösningen. där tog det tvärstopp. Vilja var helt slut. Camilla tragglade och trixade lite för att få igång flocken men poängen tog slut.

Tävlingen var välordnad och det bjöds på en hel del fina rundor.'

T.e.x

Nisse Agerbjer med Nisses Ted, Karin Mörling med Cmm´s Cid (Efter TioNioSju Mel) samt Annika Öman med Cmm´s Cream.

Några bilder

Vilja

Vilja

Cmm´s Cid

Innan jag satt mig här och skrev idag så var jag ute med hundarna. Korna var i fel ände av hagen idag, det är bara att konstatera :)

// Johan

Entourage första tävling

BloggPosted by camilla Sat, June 09, 2012 17:41:39

Idag gjorde Entourage debut i sin första tömkörningstävling, och hansmiley var så duktig! Det var Sörmlands hästavelsförbund som hade arrangerat utställning och då har de även några ridklasser, tömkörning och körning med vagn.

Det var bara två tävlande i klassen, för seniorer, då en deltagare hade strukit sig, men det var ju helt och hållet för träningens skull vi deltog. Den andra deltagaren var en 4-årig Welsh som även deltog i kur-klassen i körning. Entorurage var så duktig, han vinglade lite på kortsidorna(men han är endast 3 år) men i övrigt så var han lydig och gick i form i princip hela tiden. Ffa har han fått betydligt bättre framåtbjudning, vilken tidigare varit lite halvdan.

Domaren resonerade och bestämde sig sedan för att vi skulle få 1:a pris, yippie! Jag var helt säker på att 4:a åringen skulle vinna, den har ett helt års ytterligare utbildning, så man kan inte vara annat än nöjd. Fick riktigt bra omdöme och att han såg så lovande ut för sin unga ålder och att han sköter sig så himla bra fast så mycket annat händer omkring honom. Riktigt roligt att få veta att jag jobbat helt rätt under de månader jag haft honom hemma.

Nu åker Entourage på välbehövlig vila där han får lite umgänge med jämnåriga kompisar istället för 'de två tanter' han annars kamperar ihop med smiley

Next »