Johan & Camillas Blogg

Johan & Camillas Blogg

Valpar och tidigare valpar

BloggPosted by johanochelsa.se Sun, September 07, 2014 17:12:22
Oj vad det var länge sedan det hände något på denna blogg...

Den 2/9 födde Pim 5 st valpar (e. Random Sod - SM-vinnare i vallning deltagare i World Trial)), 1 tik och 4 hanar. Två hanar är bruna (!) och övriga tre är idag svarta men någon av dem kan säkerligen bli trefärgad, det är lite tidigt än så länge att se vad det kan resultera i.

Pim har tidigare en kull med Taddymoor Joe, så denna kull är nära besläktad då Random Sod har samma pappa. Vi själva, som har två kvar från den första kullen och andra vaplköpare visade sig vara väldigt nöja med kombinationen :-).

En liten kort sammanfattning över den 2½ år gamla kullen:

- Per idag är 4 st godkända vallhundar (Boogi, Plenty, Nässla och Hippo)
- Boogi är kvalad till Unghundscupen och har tagit flera placeringar i IK-2
- Både Nap Jr och Hippo har 2:a pris i IK-1
- TioNioSju Vivi har haft enastående framgångar i agility och som jag förstår är hon SM klar till 2015. Vivi har tagit många segrar på sin snabbhet och blev svensk champion i både hopp och agility tidigare i somras.

Hundarna har visat sig vara rätt så föriga och lättkörda. De har inte varit röjiga med inrusningar som unghundar, med bitningar, i den tidiga vallträningen. Det krävs en del jobb med träning av tempoväxlingar, med i övrigt bra och snabba flanker men som kan bli lite långa. De har ett milt och trevligt temperament.
De numera vuxna hundarna har visat sig vara extremt keliga med mycket närkontakt, lite mer än normalt skulle jag säga, och det är mycket mysstunder i soffan :-) numera.

Uppfödda i hemmiljö.


Bilder på de små:


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.