elo

elo

Om Elo

ResultatPosted by camilla Wed, October 07, 2009 12:30:58

Från att ha hetat Petutt därefter Lutte Lo så kallas han numera för antingen Lorten eller El(o). Det har tagit lång tid att se honom som en vuxen hund.

Att han blev 'mattes hund' kom sig av att han fick vara sällskap till Chippo efter att lilla Cooper somnat in. Tanken från Johans sida var väl inte att behålla honom, men så blev det.

Han är väldigt lik sin mamma Elsa med sitt klängande och hängande ;-) och är också mycket av en enmanshund på sitt sätt. Elo vallar inte med husse utan enbart med matte. Efter många års slit så lyssnar han riktigt bra och visar prov på bra djurkänsla, dock är han en riktig fegis. Djuren verkar tycka att Elo är lite skrämmande och går undan bra för honom, vilket för ett ovant öga skulle kunna uppfattas som en hund med bra tryck, men vänder sig djuren om och utmanar honom så blir det stopp.

Elo och Chippo har sina lilla flock, de springer mest runt med pinnar och jagar varandra. Kommer Chippo i närheten så släpper Elo pinnen, såvida han inte har full koll på läget och gör en snabb undanmanöver. Han är 'något' snabbare an Chippo på sånt ;-). Vilja och Kay är också gärna med och leker, de andra hundarna är dock mer upptagna av att valla varandra.

Elo är en genomsnäll, har något lätt för att gå upp i varv när han blir förväntansfull.