Vilja

Vilja

Fårforcup

ViljaPosted by camilla Sun, September 18, 2011 14:47:14
Vilja har lyckats skrapa ihop 22 (max 40) rankingpoäng till Fårforcup. Vi fick förfrågan om att delta. Hade varit oerhört kul att träna på dubbelhämtsmileyinför en sådan tävling, men då Vilja tycks vara dräktig, så fick jag givetsvis tacka nej.

Första AK med 1:a pris!!!!

ViljaPosted by camilla Sun, August 21, 2011 18:20:27

Nu är Vilja historisk, den första AK'n mig veterligen som tagit ett första pris i IK-1.

Att lyckas med det är en givetvis en betydligt större bedrift än ett Godkänt Vallhundsprov. Den som vet ngt om vallning inser givetvis det.

Vilja tog en 4:plac 2011-08-20 i Orrefors. Hon hade 86 poäng och 44 i hämtet. Domare var Sven Sognevik.

Yippie!!!!!

Bästa Kelpie -ÖLO

ViljaPosted by camilla Mon, February 14, 2011 09:35:47

Vilja erhöll återigen priset för ÖLO:S BÄSTA KELPIES 2010 i vallning:

GRATTIS!
Vallning; Orchis Huldreblomst/Camilla Carlsson.

Kungens får

ViljaPosted by camilla Thu, July 29, 2010 10:48:33

Sista helgen i juli så tillbringade vi tre dagar på södra Djurgården med att flytta och beta Kungens får. Det var lärorikt, man får verkligen jobba!!! Inte många lugna stunder, utan man får ha koll på djuren hela tiden så inte några drar iväg för långt från flocken.

Att skicka ut hunden i trafiken hör väl inte det normala, men det fick man vara beredd på att göra. Även om jag nog är lite väl försiktig och misstänksam mot bilförarna ;-).

Vilja lärde sig snabbt att vid Frödingstatyn ska de inte gå, utan hon hämtade tillbaka de djur som gärna ville beta där de inte skulle. Hon växte verkligen under de här dagarna och jobbade på mycket självständigt. Hon har så bra djurhantering och djurkänsla så man behöver aldrig oroa sig för att hon ställer till något.

Om Vilja

ViljaPosted by camilla Tue, August 25, 2009 12:30:58

Vilja är en samarbetsvillig och förig tik, numera också Godkänd Vallhund. Hon vill väldigt gärna vara till lags och har varit exemplariskt lättränad. En hund man gärna går ut och tränar med.

Inom vallningen har utvecklingen gått snabbt framåt. Hon har snabba flanker, men behöver bli lite vidare och djupare i hämten, dock stör hon sällan fåren även om hon går tajt. Hon har en bra inställning till djuren.

Det som behöver stärkas är modet, hon behöver kunna stå kvar bättre om djuren är hotfulla, i dagsläget kan hon backa lite för mycket men det här är också sånt som kommer med mer mognad. Vilja är ännu ung och har framtiden för sig och hon behöver lära sig att använda de verktyg hon har.